PV SOL

Fotovoltaik Sistemler Tasarım Yazılımı

25 seneden beri Valentin Software binaların enerji ihtiyacını planlamasını, tasarımını, dinamik simulasyonu ve verim hesaplamaları için yazılımlar geliştiriyor.

Valentin Software simulasyon yazılımları tasarımcıyı, mühendisi, bilir kişileri, tesisatçıları ve yatırımcıları fotovoltaik sistemler için profesyonel bir  tasarımın yapmalarını sağlıyor.

Teşvikler düştükçe öztüketim ile bir fotovoltaik sistem verimli çalıştığinı ve  amortismanı pozitif etkilediğini müşteriyi anlatarak ikna edilmesi daha da önem kazanıyor.

Valentin Software’in dinamik yazılımı PV SOL ile öztüketimi ve depolama sistemlerini dahil ederek  daha doğru hesaplayabilirsiniz

Bir fotovoltaik sistemin etrafında gölgelenme yaratan bileşenlerin sisteme etkisini  simule edilebilinirse sistem verimliliği daha doğru hesaplanabilinir.  PV SOL premium 3 boyutlu tasarım imkanı ile size bu fırsatı sunuyor.

Saha uygulamaları, çatıya paralel ve montaj açısı yükseltilmiş sistemlerin 3 boyutlu ve maximum 5000 modül ile gölgelenme etkisini  3 boyutlu etkenlerle hesaplayabilirsiniz.

Gölgelenme etkisini ve detaylarını modül başına değerlendirebilidiğiniz için sistem optimasyonu ve verimliliğini doğru analiz edebilirsiniz.PV SOL yazılımın özelikleri  PV SOL premium da da mevcut.

PV SOL ve PV SOL premium un özellikleri

İklim verileri

MeteoSyn İklim veritabanı Deutsche Wetterdienst  tarafından Almanya için 1981-2010 seneleri için sunulan yaklaşık 450 iklim verileri ve Dünya çapında meteonorm 7.1 bazın da da 1986-2005 seneleri için sunalan 8 000 den fazla iklim verileri bulunduruyor. İklim verilerini kolaylıkla harita üzerinden seçebilirsiniz.

Ayrıca kendiniz yeni iklim verilerinizi kendi ölçümlerinizi kayıt ederek veya mevcut veritanı ile  interpolarizasyon yaparak  oluşturabilirsiniz.

Bileşenler Veritabanı

Geniş tabanlı modül ve evirici veritabanında 13 000 modül ve 3 100 evirici kayıtları bulabilirsiniz ve veri tabanı kendisini otomatik olarak güncelleştiriyor. Veri tabanına kayıtlar üreticiler tarafından güncelleştiriliyor. Daha hızlı sonuca ulaşmak için favori listeleri oluşturabilirsiniz.

Akü Depolama

Kendi akü depolama sisteminizi kulanılacak aküyü seçip eviriciyi ve şarj regülatörünü belirleyip tasarlayın.

Güvenli ve onaylanmış simülasyon sonuçları ile öztüketim ve bağımsızlık oranınızı değerlendirebilirsiniz

Photo Plan

Photo Plan’a entegre çatı keşif/ölçüm yazılımı ile çok kolay ve hızlı bir şekilde müşterinizin çatısının ebatlarını fotoğraf ile hesaplayabilirsiniz. Referans noktaları ile çatıda kurulacak bir fotovoltaik sistemi görselleştirip ve gereken çatı ebatlarını yazılımdan alabilirsiniz.

Simülasyon Sonuçları

Sonuç özeti detaylı  simülasyon sonuçlarını, tabloları ve nakit akışlarını sunuyor. Enerji bilanço tablosu ile bir fotovoltaik sistemin bütün gelir ve kayıpları değerlendirebilirsiniz. Bütün sonuçlar ve sistem detayları  istediğiniz şekilde müşterilerinize sunum olarak verebilirsiniz.

Yazılım Bakımı

Yazılım bakımı hem yazılımın hemde veritabanların güncelleşmesini içeriyor. Satın alma tarihinden itibaren yazılım ücretine bir sene bakım ücreti dahildir.

Demo versiyonu için lütfen bilgi@catakli-enerji.com mail gönderin.
Posted in: